Denali på 14 dager
Posted on 10.07.05

Denali 6194 moh, Alaska

Tre damer på toppen av Denali

Ine-Lill, Rita og Venke nådde toppen av Denali etter 14 dager i fjellet. 21 juni kl 23.30 sto de på 6194 moh i strålende sol, etter en lang dags ferd mot toppen.

Vintervant var vinner. God planlegging og solid erfaring med fjell og vinter var viktige suksessfaktorer, mener jentene i ettertid. Utstyr og rutiner gjorde turen mindre strabasiøs enn for andre klatrere.

Business underveis
Alt fra skiferdigheter til telt med stormmatter skapte oppmerksomhet i fjellet. Tre jenter alene gikk heller ikke upåaktet hen. Redaksjonen tror dessuten at få kommer til å glemme Ritas solcellepanel, som også ga trillende kalorier i kassa.

Toppeggen til Denali, Alaska

Rita i midtsommernatt på toppryggen til Denali

 

West Buttress-ruta til Denali
Posted on 01.06.05

West Buttress Route starter fra Kahiltna-basen på 2 200 m, og har seks teltplasser langs de ca 27 km og 4 000 høydemetrene mot toppen. Dette er den minst tekniske veien til toppen av Denali, og derfor den mest populære.

Faste tau Flere av strekkene langs West Buttress Route er likevel er svært eksponerte og utsatt for voldsomme vinder. National Park Services har lagt ut faste tau og sikringspunkt på deler av ruten.

Langs de faste tauene må klatrerne belage seg på køer. Over tusen klatrere prøver årlig å nå toppen av Denali I løpet av mai eller juni.

Sprekkfylt Bresprekker er en nesten konstant fare på vei mot toppen. Derfor må klatrerne være påpasselige hele tiden – også på leirplasser.

West buttress kart

West buttress

Leave your comment