Baklengs mot nord

Ine-Lill står i rød jakke i Lofotr, like ved kai i Lindesnes
Lofotr ble satt på sjøen ved Lindesnes fredag 17. mars. En viktig milepæl, ifølge Ine-Lill.

Når du har forsert Norge på langs på ski (Ine-Lill, Rita og Ludo) og på sykkel (Ine-Lill)…. har du fortsatt mye ugjort. Hva blir det neste?

Å gjøre det baklengs! Også kalt å ro. Og hvorfor ikke gjøre det i en fiskebåt av tre? Også kalt nordlandsbåt.

Dette er hyperkort oppsummert planen for del 1 av årets langtur med radarparet RIL (Rita & Ine-Lill).

I beste konsulent-ånd koster vi på oss noen kulepunkter med det vi så langt vet om del 1, som først og fremst vil foregå ombord i Lofotr:

  • Lengde i avstand: Opp til 2150 km (kystlinje) hvis Lofotr når fram til Nordkapp. Minus et par snarveier over land ved utsatte strekninger, slik vikingene klokelig gjorde.
  • Lengde i tid: Her er det bare én ting å si: Følg med! Vi oppdaterer ferden her på Friluftsaktiviteter og (litt oftere) på instagram-kontoen BaklengsMotNord
  • Starten: Går fra Lindesnes “første dag med fint vær etter 15. mars”.

Hjemmeteamet som følger med på avstand, er den samma gamle gjengen: IT-avdeling Julia og bloggfører & selvutnevnt sosiale medier-ansvarlig Hilde Kari. Målet er å lære passe mye om nordlandsbåt, og underveis håper vi på mange gode spørsmål og innspill!

8 comments

  1. Ja, snakk om baklengs aktivitet – her sitter jeg, 1. april 2023, men først i dag fikk jeg hjelp av Alex, så nå har jeg fått vite at jeg ikke behøver fylle ut Website (har ikke noe så sånt). Jeg vil gjerne si ifra at jeg i ånden tok meg ombord ved start for å passe litt på dere ! God klem fra GamlemorSvanhild

  2. Koseleg å treffa på dokke i mitt nærmiljø, Buavåg i Sveio andre påskedag. Imponert over både båt og mannskap!! Kjekt å følgja turen på instagram.
    God tur baklengs nordover langs vår flotte kyst!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.