Elbrus 2003

Sommeren 2003 dro Venke Hatleberg, Rita Glenne og Ine-Lill Hjelm Gabrielsen på eventyr til høye fjell i Kaukasus. Hovedmålet var å bestige det høyeste fjellet i det “nye” Europa, Elbrus på 5621moh. Under aklimatiseringen besteg vi flere flotte topper i områdene rundt den lille landsbyen Terskol som ligger ved foten av Elbrus. Takket være at vi gjennomførte og planla alt på egenhånd sto eksotiske, spennende og flotte opplevelser i kø.

Elbrus 2003
Tre damer på toppen av Elbrus
Politisjekk i Kaukasus
Kroppshev i dørkarm sikret innpass til fjellene i Kaukasus

  Russisk brevhjelp. Det begynte med at vi utrolig smart og  forutseende fikk en dame på flyet til Moskva til å oversette et brev til russisk der det sto at vi var erfarne tindebestigere, klatrere og friluftslærere med lang vintererfaring. Dette brevet hjalp oss ved flere anledninger blant annet sikret det oss innpass til Kaukasus fra flyplassen i Mineralnye Vody. Ine-Lill måtte riktignok bevise at hun var sterk nok til å klatre i fjell ved å ta noen kroppshev i dørterskelen på politikontoret hos en humørfylt politimann.

 

 

 

 Svigerinna til drosjesjåføren På utsiden av flyplassen, som så mer ut som en forfallen militærleir fra 1950, sto det et kobbel av drosjesjåfører som ville ha oss som kunder. Jacob, den minst pågående ble vår sjåfør- heldigvis. Han skaffet oss overnatting i Terskol i leiligheten til svigerinna hans. Her bodde vi de dagene vi ikke var i fjellene. Jacob hjalp oss også med transport til alle offentlige  kontorer vi måtte oppsøke for å få diverse tillatelser og dokumenter.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.