Fra minus 25 til overvann og åpne elver

Det er ikke kaldt før det fryser i termosen.

Ufsent. Torsdag dro Ine-Lill, Ludo og Rita videre fra Hemsedal. – Nydelig gnistrende kald vinter i starten, ufsent på slutten. -20 og vind, oppsummerte Ine-Lill fra Sulebu på kvelden. Uten særlig dekning, så bildene må vente.

Bråstopp for kakao-kos. Trioen på vei nordover har definitivt opplevd et stort spenn i temperaturer – mye av det allerede i januar. Vannski-turene har vi vært innom før, men også kulda bet fra seg fra start.

Blåis… det ble ikke mye kakao på Rita her.

Hårda bud. Når primusen trenger service og gradestokken kryper under 25, blir resultatet hardt som her. I det minste har polfarerne en ny breial-setning: Det er ikke kaldt før det fryser i termosen. (Frossen vin er gammalt nytt).

Ballekaldt. Åpne elver i januar er ikke normalt, men kan være ganske flott som på bildet øverst. Med Ludo i fri dressur… vi venter spent på hvordan han tar seg ut i den hjemmesydde stormtrusa med eim av femtitallet.

Ukas tips. For den som savner knirkingen i snø som kommer med mange kalde blå, anbefaler vi herved Antarktis-dokumentaren med Rita og Ine-Lill. Den ligger på NRKs nettsider. Så det er bare å hoppe i hyggesokkene!

2 comments

  1. Antarktis-dokumentaren kan virkelig anbefales – knalltøff og skikkelig inspirerende! Heia Ine-Lill og Rita!!! Slike jenter vil gamle Norge ha 🙂 God tur videre på turen deres! Jeg rekker ikke å møte dere denne gangen – har planlagt start på Haukeliseter først rundt 15. mars. Håper snøen kommer/holder…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.