Rekord-holder i turfølget

Mon tro om Rita og Ine-Lill plukket opp noen tips mens de hadde følge av Alain i halvannen dag?

Nå er det ikke slik at duoen mangler erfaring med vinterlivets gleder, altså. De rakk fram til Grimsbu som planlagt, etter ca 40 dager på sin kosetur. Der ventet en racer.

55 dager. Alain (Ferber) gikk Norge på langs i 1994 – og har fortsatt fartsrekorden vinterstid. Ifølge Norge på langs-lista tok det ham 55 dager, ei uke raskere enn nummer to! – Som han sa: Det blir jo fort 11 mil på den dag, melder Ine-Lill.

Myteomspunnet. Dette var jo lenge før sosiale medier og jevnlige nyheter underveis, så det blir flere myter enn fakta rundt slike bragder. En av dem er Alain ikke hadde plagsomt mye bagasje i form av mat.– To rosiner, og han holder et par døgn, mener Ine-Lill.

Vafler og smultringer. Etter halvannet døgn forlot Alain vår trio tirsdag, og de fortsatte – oppildnet? – videre. Onsdag nådde de Vingelen. – Her møtte vi trimgruppa på kafeen som er åpen onsdag og lørdag – flaks! Vafler og smultringer i store mengder, forteller Rita. Vi kan jo bare spekulere i hvor langt Alain kunne gått på slikt…

Full støtte fra trimgruppa i Vingelen!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.