Strafferunde i sukkersnø

For et par polfarere er det ikke nødvendigvis smart å høre på råd… Likevel er det vidunderlig vinter på Finnmarksvidda

Forleden kom våre venner litt ut av kurs. – Etter å ha fulgt noen råd vi ikke burde ha fulgt, opplyser Ine-Lill. Dagen ut fra Kautokeino startet knall på merket løype på elven mot Masi, men så kom strafferunden.. Severdigheten på bildet øverst ville de helst vært foruten.

Slitsomt. – Ludo måtte bæres i selen sin i sukkersnø. Vi var i teltet kl 22. Nydelig  – helt stille kveld,  kaldt (minus 12). En fin kveld for strafferunder, oppsummerer Ine-Lill. Hun presiserer senere at Ludo aldri tvilte der i dypet av sukkersnøen: – Vi er dypt imponert over psyken og styrken hans.

Vidda kunne ikke skilte med særlige potevennlige forhold her.

Rekord-vinter. I går fortsatte det nydelige været på vidda. – Vi er kjempeheldige med forholdene i Finnmark i år. Ifølge samene er dette den mest snørike og kalde vinteren på 50 år, opplyser Ine-Lill.

Tørrfor-flaks. Det har ikke vært en eneste dag med plussgrader hittil i år. – Det er en utfordring for reindriften, de har måttet transportere dem med trailere til kysten der det er bart, utdyper Ine-Lill. I hvert fall flaks at Ludo ikke beiter, da!


Ove i Masi er herved utnevnt til verdens triveligste kjøpmann.

Verdensmester. I går teltet trioen 8 km nord for Masi (eller Máze som det heter på nordsamisk. Langt unna italienske vinmarker). Da hadde de vært innom verdens triveligste kjøpmann, ifølge Rita. Han disket opp – og å dømme etter dette bildet må det ha vært salig godt:

Teltkos i minus 15. Mett fra Masi.

2 comments

  1. Det laver ned på Beitostølen og skareføret som gjør at vi kan leke fuglehunder på alle store flater med skøyteski, er ødelagt etpar dager. Vi har tenkt på dere nesten hevr dag når vi står opp “nå er Ine-Lill og Rita i teltet sitt og koker vatn!” Vi er imponert over at dere får til dette – god planlegging – is everything. Ønsker dere gode sisteetapper. Savnet dere på påskeskirennet – som BLE en suksess i Mesternes Mester-stil. Konkurranseinstinktet fikk kjørt seg, både på 90graders syretest og på å huske sangtekster og navnet på alle barna til “Mormor og de 8 ungene”.

  2. Hei travere.
    Jeg har fulgt loggen innimellom og spesielt har jeg måttet sjekke når jeg har besøkt tante Unni og Offen. Jeg var der forleden dag og de ønsket å få gitt dere en hilsen om god tur videre. Så gjort ! Bare bra hos dem.
    Det ser ut som dere ligger litt foran skjema i forhold til Alta den 3. mai. Det ble vel litt vanskelig å legge turen utenom Nesje denne gangen, ho ho. Vi følger med !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.