Lofotr langs landeveien

Lofotr på loffen langs Elledalsveien.

Den hittil hardeste etappen gikk forlengs: Til lands. I god viking-ånd dro våre venner Lofotr landeveien for å unngå et av sørlandskystens mest beryktede strekk.

Spesialbagasjen baki båten rommet et svært viktig våpen i kampen mot elementene: Ei tralle egnet til båttransport i fortrinnsvis tørt lende. Etter mye kaffe i ruskevær ved Listeid var det bare å åpne det skreddersydde tralletrekket og sette i gang.

Spesialbagasje snart klar til bruk!

Ikke akkurat høysesong. Og tro ikke at det var noe hjelp å få på ruta til Elledal eller deromkring. Veien fra hovedkaia ved Listeid var bratt, så noen ekstra hender kunne kommet godt med.
– Vi trodde det skulle være masse folk på kaia, men her er det ikke en kjeft, meldte Rita i formiddag. Rita, da: En torsdag formiddag. I mars. I ruskevær. Alle i nærheten er nok sørlendinger av sinn eller skinn. Hva trodde du?

Smilene var ganske brede før avgang..

Utslippsfritt. Nå var det nok ikke slik at et hardbarket radarpar på langtur hadde regnet med hjelp, altså. Været tok seg opp. Godt utstyrt med bæreseler og sitt sedvanlige pågangsmot la de av gårde.
– Vi møtte en hyggelig pensjonist på sykkel som mistet både munn og mæle da han skjønte hva vi gjorde alene. Han hadde sett oss i går og var sikker på at vi hadde planlagt traktorhjelp, forteller Ine-Lill.

Utstyret vitner om en godt forberedt duo. Er vi overrasket? Ikke akkurat!

Tøffeste forlengs. På tampen av en sikkert slitsom dag kan det være godt å tenke på dette: Den kanskje tøffeste og høyst sannsynlig lengste landeveis-etappen vil bli mye lettere. Snarveien ved Stadt har Ritas vinklubb nemlig lovet å stille på. Høyere partyfaktor kan neppe oppleves landeveis vest for Dovre i år, tipper vi….

Det så ikke så bratt ut på Google Maps, men vi kan jo se at det tok på….

6 comments

 1. Herlighet – hvor langt dro dere doningen??? Jeg savner et kart som viser akkurat hvor dere er😊. Humøret er upåklagelig ser jeg!

  1. 25 høydemeter og 1,5km. Mest krevende å få den opp og inn på tralle (som bare har to hjul). Gabrielsen sine eminente løftestropper var geniale.

 2. Reidun og Erling i Egersund sier ‘hos oss er hus og varme til låns om ønskelig’. Vet ikke om dere skal stoppe der …….
  Reidun Ruud 91818250

 3. Reidun og Erling i Egersund sier ‘hos oss er hus og varme til låns om ønskelig’. Vet ikke om dere skal stoppe der ……
  Reidun Ruud 91818250

 4. Hei Rita.

  Dere altså… På den ene side er dette jo total galimatias…, men må bare bøye seg i støvet. Det er veldig inspirerende når noen lever drømme til fulle!

  Riktig god tur. Gleder meg til å følge jeres reise!

  Klem fra Lørenskog!

 5. 25 høydemeter og 1,5km. Mest krevende å få den opp og inn på tralle (som bare har to hjul). Gabrielsen sine eminente løftestropper var geniale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.