Mitt liv som ekspedisjonshund

Ukas bildespesial handler selvsagt om Ludo, Norrønas nye posterboy. Modell-talentet er i hvert fall der!

No fake news. Vi vet naturligvis ikke hva Ludo tenker om turen og det hele, om han i det hele tatt tenker (et minefelt hos hjemmeteamet, så vi lar den ligge) – men vi har rikelig med fakta og bilder å ta utgangspunkt i.

Tur-status. Først begrepene. Ekspedisjon eller ikke? For polfarerne er dette en uttalt kosetur. Ludo er rett og slett ingen polfarer, polarhundambisjonene til tross. Så for en fuglehund fra beste vestkant mener vi bestemt at dette opplegget må regnes som en ekspedisjon.

Ser ikke ut som noen uskyldig kosetur, dette…

Påkledningen. Ludo er langt fra vestkantens veskehunder med designerstrikk og tøysetøy. Men villmarka kan være barsk for en lettpelset fuglehund. Lunsjpause iført sommerlige kamuflasjefarger som bildet øverst viser, kan ikke ha vært en opptur. Drømmer han om varmere dager eller tjukkere pels?

Posterboy. Selv inne i teltet kan forholdene bli røffe, og da sverger Ludo til Norrøna, med hetta godt strammet til. Vi ser ikke blikket, så det kan ha vært noe nedslått (hvis han tenker på polarhund-drømmene). Men kanskje er han vant til den nye påkledd-hverdagen; det er jo hundelenge siden han måtte begynne med sokker.

Har noen sett en søtere snute iført Norrønas falketind??

Disiplin. Livet i Norge på langs-ekspedisjonen (alias koseturen) er på ingen måte mer løssluppent enn hverdagen, om noen måtte tro det. Lydige Ludo venter alltid på klarsignal til å spise. (Bildet under minner absolutt om blikket hans på kaffe latte-bildet, men vi tror ikke det ble noe koffeinholdig drikke på ham av den grunn.)

Ludo i givakt. Det kommer nok en myndig ordre snart…

Labbeservice. Starten gikk som kjent hardt ut over Ludos legger, men det er ikke noe å si på stellet fra polarfarerne. Ull innerst også for firbeinte med tynne benklær.

Medisinsk ansvarlig Hjelm-Gabrielsen i sving med labbestell.

Rypejeger, alltid. Ludo holder god fart der han trekker to sekstitalls-akebrett. I bratte Sirdalsheier jaget han endatil ryper med pulkene på slep. – Flere ryper, så hadde det gått enda raskere nordover, mener Ine-Lill. Spøk til side: Ludo høster mange lovord om ekspedisjonsinnsatsen. – Råsterk og tøff, fastslår ledelsen.

 

 

 

1 comment

  1. Dere er noen tøffinger alle tre? Vi sitter inne i forhåndsoppvarmet hytte. Fredagsroen senker seg og i morgen blir det skitur med pelsski.

    God tur videre?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.