Teltlivets gleder

Diverse gjestedøgn på hytter og hoteller – er det et forvarsel om at teltlivets gleder har bleknet med årene?

Veteraner. Vi tror ikke det, altså. Etter en litt brå start med primus som ikke virket, har nok komforten vært på stell i teltet. Det skulle vel nærmest bare mangle, etter alle nettene de har sovet med duker rundt seg.

Sponsor-komfort. Riktignok har de akkurat kost seg innendørs. Mandag meldte Rita om øldrikking på Væktarstua – som sponser NPL med gratis overnatting. – Vi visste ikke dette, understreker hun.

Værhardt. Og den ene natta ble til to. –Ikke fordi det var gratis, men på grunn av kuling og storm i kastene. Nå bærer det straks avgårde, meldte Ine-Lill i morges. Så da er det farvel til deilig frokost og tilbake til tur-tralten.

Gram her og gram der. Da er utstyr viktig. Alt teller, særlig i Ritas regneark. Og naturlig nok når det meste skal bæres i ryggsekken – minus det Ludo trekker på akebrett. (Når Ine-Lill ikke tar det også på ryggen). Da gjelder det å tenke smart og være på vakt!

Vann funnet er drivstoff spart. Var safta for sterk, eller?

Gjenbruk. Dobbel funksjon føles godt, uten at vi vet om Rita vekter nyttefaktoren i regnearkene sine. De fine sekstitalls-akebrettene Ludo trekker, gjør i hvert fall fin nytte for seg som levegger også. (Og stopper som kjent kjeften på barte-trøndere).

Speed Bob Mini og original.

Loner-Ludo. Men vi har innimellom vært bekymret for samholdet. Rita meldte for en stund siden at Ludo vender ryggen til teltlivets gleder og lager egen bosse under furua (rett ved «postfurua camping»). Blir det for lite privatliv for gutten?

Har frakken gått til hodet på Ludo? Eller er han bare praktisk –  nå holder han seg varm nok ute?

Droppet sjokoladespa. Trioen har ikke oppdatert statistikken over teltdøgn på ei stund, men vi ble nå beroliget i forrige uke. – Sjokolade-spa på Savalen ble too much – vi valgte teltet, opplyste Rita.

I rent så maritime omgivelser ved Savalen teltet Ine-Lill, Rita og Ludo (fortelt eller boso? vites ikke).

Gramnerder. Bildet under viser hvor drevne damene er med teltlivet. Og hva må du huske å spørre om hvis du vil låne telt av dem i det norske “sommer”halvåret?

Slik telter polarhelter.

Bardunering. Vi vet det. Vi har gjort det. Vi sto der på en forblåst holme en fin kveld, uten en eneste stav eller ski. Med to snøplugger.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.