Brått ble det folksomt

Polfarerne i Latte-mens-du-kan-ekspedisjonen treffer gamle Antarktis-venner på Haugastøl.

Etter å ha sett fire folk siden 13. januar, støtte trioen vår plutselig på sivilisasjonen da de krysset riksvei 7. Og på Haugastøl turistsenter er det fullt – av utlendinger.

Ekspedisjonstrening. – Vi er de eneste norske; her er det folk fra Storbritannia og Venezuela som trener til ekspedisjoner, forteller Rita. Da tipper vi det var litt stas for våre polfarere å møte igjen kjente som jobbet i Patriot Hills.

Latte for Ludo. Men det var ikke slik at Rita var særlig opptatt av polfarer-faktoren. (En gang polfarer, alltid polfarer. Eventuelt Dark Horses for våre venninner). Det første hun nevnte var kaffen: – Upåklagelig.

ALTERNATIVE FACTS? Ludo fikk neppe en dråpe….

x-stjerners. Folkene fra Patriot Hills driver nå Haugastøl turistsenter, og Rita kan ikke skryte nok: Vil anbefale dette stedet. All mat lagd fra bunnen. Superbra, melder hun. Sikkert en herlig kontrast til Joika-kaker eller hva de nå har på selvbetjent-hyttene. (Frysetørret posemat forbigås i stillhet).

Slipper flyslipp. Bena har det også bra. – Nye sko fungerer fint, opplyser Ine-Lill. Så Alain slipper å følge opp sitt tilbud om å organisere flyslipp av sine beksømstøvler fra 1968. Det hadde nå vært et syn, da….!

Ruta så langt. Haugastøl kan også skilte med god nettforbindelse, så Rita følger opp en etterlysning fra flere: Her er nemlig ruta de har gått så langt, fra Lindesnes til Haugastøl.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.