Fantastiske Korshavn!

En premium teltplass på platting under tak… kan selvfølgelig toppes.

Nå tar det form – turen er definitivt i gang! Takket være Ine-Lills venninne Lise kom Rita og Ine-Lill seg helt fram til båten – vår nye helt Lofotr- fra rutebussen. Alt stæsj fra fyrvokterens garasje kom trygt ombord.

Lofotr ved kai med Ine-Lilli båten og Lise på kaia
Lise (vi antar til høyre) bidro med transport fra rutebuss og tilportering av bagasje ved Lindesnes.

Om første etappe: Hvis valget står mellom å surre hjemme for å trene på romaskin og å komme seg ut i friskluft, trenger vi vel ikke si mer? Da er 6,3 km og strøm i alle retninger tross alt å foretrekke.

2 kmi i tåke. Målet for dag 1 var Korshavn. Veien dit gikk i tett tåke, i samfulle 2 km av dagsetappen på drøye 6 km. – To kompass og god retningssans ga resultater, men det var litt rart å lese kompass… baklengs, melder Ine-Lill med et smil (fornemmer vi, siden de har sniktittet på disse sidene).

Beviselig i gang: Her er møysommelig oljede årer godt i gang fra Lindesnes.

Første etappe ble unnagjort på 1 time 28 minutter og 47 sekunder, ifølge IT-avdelinga som er fullt oppdatert via Strava. Etter det vi har hørt om romaskina på Kringsjå, er nok roing i friluft mer fristende… Bedøm selv:

To damer i klinkbygget fiskebåt ut fra Lindesnes.

Så var det havna, da! – Etter snille forhold ut fra Lindesnes var det litt mer strøm inn mot Korshavn, opplyser Ine-Lill. Med god venstreåreroing (nei, jeg henger ikke med baklengsgreiene her) kom de medstrøms inn til Korshavn, et nydelig sted med klart vann, sandbunn og fisk i sikte.

Ingen på jobb: – Her i Korshavn var det ingen til stede, men vi fikk sette opp telt under tak. Veldig flott! fastslår Rita. Hun er også logistikk-sjef, og disket opp med pizza og øl første kveld.

– Midt i middagen ringte Jarle fra rorbuene, og ba oss låse oss inn i ei rorbu på huset! Det gir Korshavn stjerne, mener Rita. Jepp. Født på solsiden, legger vi til…

Nå er de ute av de sponsede romdraktene (mer om det får bli en annen dag), det er morild i sjøen og Rita skal teste konfirmasjons-soveposen. Drøm søtt!

5 comments

 1. Så gøy at første etappe er gjennomført !!
  En liten limerick til de reisende!

  To halgærne jenter fra Ris
  Dro i robåt fra Lindesnes med et knis
  Å nå er de glad
  Første etappe gikk bra
  Nå sover de godt i sin fleece

 2. Dere altså! Gleder med til å spise litt med dere i Stavanger! Eller Kvitsøy. ( Hvis været bra, orker ikke bølgene på bilferja utover😱🤣🤣🤣,)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.