Hytteliv i sokkelesten

– Fra minus 20 i telt uten primus til hytteliv og nullføre: Slik oppsummerer Rita de første dagene av den lange turen mot nord.

Bikkjekaldt. Nei, det sa de selvsagt aldri. Men den kryptiske kommentaren om primus viser seg å handle om at denne ikke ubetydelige komfortfaktoren trengte vedlikehold. (Ingen kommentar der…) Så de to første nettene var det ikke snakk om kosefyring i teltet – 20 kalde blå til tross. Elvevann løste væskebehovet, men om det ble kald og kornete kakao, kan vi ikke svare på.

Multitasking-Ludo. Vår venn og nye ekspedisjonshelt Ludo har debutert som trekkhund med sekstitalls-akebrett, og klarer seg aldeles strålende. – Det går fint å jage ryper i bratte heier med pulk, melder Rita (eventuelt med påholdne labber eller var det motsatt).

Under tak. Nå er trioen på ei hytte i Sirdalsheiene nord for Taumevatn, etter sigende Holmevandsli. Helt ukjent for Google, så vi har ikke noe mer å melde om den. Men det er mange artige navn deromkring – mon tro om de har vært innom Skrålletødnane eller har tenkt seg via Ratevassnuten? Enn så lenge tipper de nok rundt på sokkelesten – i hvert fall Ludo. Mer om det senere….

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.