Kulinarisk knock-out

Hvorfor gå omvei om en fjelltopp når du kan nyte nordsvensk gourmet-mat?

Matkultur framfor Kebnekaise. – Plutselig fant vi nordligste restaurant i White Guide. Vi droppet Kebnekaise siden ingen meldte seg på, melder Rita. (Upps…. tygg på den. Vi har grunnet ørlite på det her i hjemmeteamet også).

Ull til fest. Det skader vel heller ikke med noe ordentlig godt i glasset. Noe mer om meny og den slags fikk vi naturligvis ikke vite, men vi håper det ikke ble altfor ny-nordisk, sesongbasert (!) og kalorifattig.


Ine-Lill i Norge på langs-finstas.

Kvadruppel-burger. For det er forsatt ingen fetekur de holder på med. På en svensk turistforeningshytte ved Ähkka-fjellene sør for Ritsem satte jentene til livs fire burgere hver. – Riktignok tynne, understreker Ine-Lill. (Vi tror dette skjedde før restaurantbesøket, altså).

Fjella skal ikke rives, fastslår Rita i et filosofisk lune etter å ha droppet Kebnekaise. For øvrig er svenske fjell også fine, mener damene.

Exit polarferdigheter. Denne uka har trioen hatt flere lange dagsetapper – i går klinte de til med nesten fem mil. Og det til tross for sterk motvilje fra Ludo. Ukesvis med hardt arbeid som aspirerende polarhund falt nokså ettertrykkelig sammen…. i rypeterreng.

Enter fuglehund. – Rita måtte gå foran og prøve å skremme vekk rypene som satt både påbakken og i trærne. Han var i paradis og ville selvsagt ikke derfra, poengterer Ine-Lill. Med litt lokking og veivalg vekk fra rypeterrenget fikk damene akivisert dra-instinktet hans igjen.

2 comments

  1. Hei på dere
    Rett og slett “God påske” fra oss i Kragerø. Sommer temperatur, sol og ferie:) . Klem fra Erling, Christian og Lone

  2. Vi følger med dere. Litt av en tur dere
    er på. Takk for kort vi har fått.
    God tur videre alle tre.
    Hilsen tante Åsa og onkel Odd.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.