Kvartalsrapport fra Glenne

Livet på langs setter uventede spor. Rita gjør opp status ved hjelp av Gule Sider.

Kanskje var det forestående styremøter som satte Rita på sporet, kanskje var det rastsløshet under den værfaste hviledagen denne uka. Nå har vi i hvert fall fått en overordnet status over turen not nord.

Geografi-kampen. – Her oppe sier de at vi har langt igjen. Jeg vet ikke hvor mange varianter vi har hørt: Midt i Norge, halvveis, Norges midtpunkt, Norges krysspunkt. Dette begynte i Trøndelag, oppsummerte Rita på hviledagen tirsdag.

Langt over halvveis. Norge i luftlinje er ca 1700 km. Med bil blir det 2500 km.  – Går man på ski, blir det kanskje 2300 km. I luftlinje har vi nå bare 600 km igjen. Uansett: Gule sider forteller meg at vi er langt over halvveis, melder Rita.

Geografi-timen. Terrenget nordpå er dessuten flatere, så hennes 35% påslag i forhold til luftlinje kan være lavere nord for polarsirkelen. – Vi har unnagjort 600 km øst og har bare 400 km øst igjen. Norge er, som kjent for de fleste ikke rett sør-nord, poengterer Rita.

Tre netter i Sverige. Via InReach-oppdateringene kan vi bekrefte at Norge på langs-trioen er godt inne i Sverige. I går kveld ankom de Akkajaure, så de har stø kurs mot neste milepæl: Kebnekaise.

I god Rita-ånd: InReach og tommestokk avslører at Sveriges høyeste fjell ligger ca fem mil unna i luftlinje.

Scooterland? Hvis svenskene er som nordmenn rett over grensa, risikerer de å treffe på flere scootere enn skigåere. Bildet øverst er fra Skihytta sør for Sulitjelma. – Vi døper om til scooterhytta, mener Rita. Jaja. Hvem vet når en sliten skiløper blir overlykkelig over å møte en scooterled….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.