Summa summarum fra solsiden

Tross strålende vær og drømmeforhold: lister, Excelark eller kulepunkter er aldri langt unna for Rita.

Eller var det kanskje bare ledig tid på en dag som ble kortere enn planlagt. Ludo har nemlig pådratt seg en ekspedisjonsskade. (Det må jo rangere betraktelig over “gammel idrettsskade”…)

Null stress. I går løp han litt for fort ned en bakke, og endte med muskelstrekk. – Vi håper han restituerer seg like fort som sist, sier Ine-Lill, men legger til at de ikke har dårlig tid med å komme fram: – Transportmidlene går ikke hver dag her oppe.

Ludo er trolig litt usikker over å bli avbildet med labben klart inne i teltet

Godt smurt. Siden vi er inne på Ludo, kan vi nå poengtere at han har fått godt potestell underveis. Materialforvalter Glenne melder at det har gått med 10 bokser potefett, 44 potesokker (noen utslitt, noen mistet, noen funnet). Av 5 ruller sportsape vet vi jo at en del gikk til å tape ullsokker på Ludos hårløse legger.

Hiqab. Den femte rullen gikk nok til Ritas sjølsnekra solskjerming. Hiqab, vil vi foreslå: Vidde-varianten som kombinerer hijab og niqab. (Den har tross alt ikke gitter, så solburka er nedstemt).

Pedikyr neste? Rita melder også at det har gått med to bokser skoimpregnering. Enten er det for lite, eller så har stekinga vært aldeles for dårlig… all den tid Ine-Lill brukte dagen i Abisko til å tette lekkasjer.  1/2 boks blå ekstra skismøring mot 4 par feller sier ellers litt om forholdene underveis. (Tja, der de hadde snø, i hvert fall).

Tallenes tørre tale. Så var det maten, da…. Vi har jo fått noen få glimt fra teltlivets kulinariske gleder, men skjønner nå hvorfor det har vært tynt etter at medbragte godsaker som tørket rådyrkjøtt var fortært.

  • 60 kg tørrfor Ludo
  • 30 kg nudler
  • 12 kg kakaopulver
  • 7 kg cappuccino-pulver (Rancilio´n kommer til å gå varm når de kommer hjem!)
  • 20 kg sjokolade (Det er ei snau 200 gramsplate hver dag. Ikke like godt i -20?)
  • 15 kg nøtter
  • 25 pk knekkebrød
  • 5 kg frokostblanding

30 netter i telt. Det tørreste av dette handler nok om teltlivet (totalt 30 netter i telt ved siste opptelling, kun et par fra målet). En del av knekkebrødene gikk nok fløyten i Ritas forsøk på fire på rad, og vi håper at det ikke har vært for mye smuler i innterteltet.

Smørbonanza. Disse tallene kan jo få turen til å virke nokså selvplagersk, så vi iler til med å minne om at trioen har hatt flest netter på hytter og det som bedre er. Entrecôte og bearnaise har gjort et solid comeback fra åttitallet eller deromkring, de har overnattet med gratis frokost, og det ble nylig to netter med høy komfort for å oppleve nordsvensk gourmetmat.

Utdrag. Dessuten er disse listene bare utdrag fra materialforvalterens rikholdige reservoar av Excel-ark fra turen. Vi ser fram til fasit for smør- og majonesinntaket, så vel som vaffel– og bollestatistikk. For nå har de snart spist alt de skal på vei nordover!

1 comment

  1. Gratulerer masse fra alle oss! Vi er dødsimponert! Hilsen Elin, CP, Gunnar, Birgit, Anders og Ingvild????

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.